Stefan Willems is uw scheidingsmediator in de regio Maastricht.

Scheidingsmediation op basis van ervaring.

scheidingsbegeleider_maastricht30 Jaar ervaring als financieel adviseur in Zuid-Limburg.

Stefan Willems (Maastricht, 1959) komt van oorsprong uit de financiële wereld. Bijna 30 jaar ervaring in het bankwezen en in die tijd uitgebreide financiële, fiscale en juridische opleidingen genoten, zowel op zakelijk als op particulier gebied. Mede op basis hiervan zorgt Stefan voor snel en deskundig advies bij een scheiding.

Een scheiding is een lastig punt in het leven van beide partijen, waarbij onpartijdig advies zeer belangrijk is. Zo kunnen er verstandige keuzes worden gemaakt over bijvoorbeeld financiën en de kinderen. Er komt in deze periode heel veel op u af, en het helpt als er iemand naast u staat die snel persoonlijk advies en informatie kan geven. Daarnaast stelt Stefan samen met het scheidende paar een convenant op waarin alles staat wat geregeld moet worden.

Ervaring is belangrijk bij het begeleiden van een scheiding. Elke scheiding is uniek en vereist daarom een unieke aanpak. De jarenlange ervaring die Stefan heeft zorgt ervoor dat deze aanpak altijd op maat is. Zaken als hypotheken, pensioenen, levensverzekeringen en lijfrentepolissen worden tot in de puntjes geregeld bij uw echtscheiding. Dit zijn zaken waar advocaten of online scheidingsbureau’s vaak minder ervaring in hebben.

Naast een uitgebreid kennis over praktische zaken als hypotheken, levensverzekeringen, lijfrentepolissen en pensioen heeft Stefan veel geleerd over en van mensen. Deze uitgebreide kennis gebruikt hij als scheidingsmediator om te komen tot een door alle partijen geaccepteerde oplossing.

De eerste met een opleiding tot Scheidingsspecialist.

In 2012 heeft Stefan Willems, als eerste in de provincie Limburg, de opleiding tot Scheidingsspecialist afgerond. Gaat u uit elkaar, dan heeft u namelijk méér nodig dan alleen een breed opgeleide mediator. Uit elkaar gaan vereist een specialistische kennis en begeleiding. Juist daarom heeft Stefan deze opleiding gevolgd zodat hij u een optimale begeleiding kan geven van uw echtscheiding.

Bij een scheiding hebben de emoties vaak de overhand waardoor het moeilijk is om alle praktische zaken te overzien en correct in te schatten. Het is verstandig bij het uit elkaar gaan een derde neutrale partij als Stefan Willems in te schakelen. Hij staat boven uw emoties en behoudt het overzicht. Hij neemt stap voor stap alle puzzelstukken die een echtscheiding nu eenmaal met zich meebrengt met u door en zorgt dat het uiteindelijk één overzichtelijk geheel wordt. Hij maakt voor u het echtscheidingsconvenant aan en zorgt er voor dat de scheiding aanvragen soepel en correct verloopt.  U behoeft geen bezoek te brengen aan een scheidingsadvocaat en of een rechter. Dit ontzorgen wordt in de praktijk als bijzonder prettig ervaren. Een scheiding aanvragen verloopt op die manier zorgvuldig en correct. Snel scheiden is daardoor goed mogelijk, mits u bereid bent om samen te zoeken naar oplossingen.

Uw scheidingsmediator in Zuid-Limburg

Sinds 2010 werkt Stefan als zelfstandig scheidingsbegeleider en scheidingsmediator in de regio Maastricht. Zuid-Limburg is de focus van Stefan. Vanuit o.a. Meerssen, Sittard-Geleen, Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten en Gulpen weet men de weg naar Stefan Willems te vinden.

Tot begin 2018 was het kantoor van Stefan Willems gevestigd in Maastricht. Sindsdien is het kantoor gesitueerd in Berg en Terblijt, grenzend aan Maastricht en zowel vanuit Heerlen als vanuit Valkenburg aan de Geul en alle overige plaatsen uit de omgeving als Meerssen, Sittard-Geleen, Eijsden-Margraten en Gulpen, uitstekend bereikbaar.  Parkeerruimte is voldoende aanwezig en is geheel gratis. Wenst u liever de gesprekken bij u thuis te voeren, dan is dat geen probleem.

Lees rustig de stappen door bij het aanvragen van een scheiding, of neem vrijblijvend contact op. De gesprekken kunnen zowel overdag als in de avonduren plaatsvinden. En zelfs zaterdag is mogelijkheid. U bent welkom!

Blog