Uw mediator in Zuid-Limburg

30 Jaar ervaring als financieel adviseur in Zuid-Limburg.

scheidingsbegeleider_maastrichtStefan Willems (Maastricht, 1959) komt van oorsprong uit de financiële wereld. Bijna 30 jaar ervaring in het bankwezen en in die tijd uitgebreide financiële, fiscale en juridische opleidingen genoten, zowel op zakelijk als op particulier gebied. Zijn functies waren o.a. Adviseur Bedrijven, Adviseur Hypotheken, Financieel Adviseur en de laatste 10 jaar accountmanager Private Banking.

Sinds 2010 werkt hij als zelfstandig en scheidingsbegeleider en scheidingsmediator. Zuid-Limburg is de focus van Stefan. Vanuit o.a. Meerssen, Sittard-Geleen, Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten en Gulpen weet men de weg naar Stefan Willems te vinden.

Naast een uitgebreid kennis over praktische zaken als hypotheken, levensverzekeringen, lijfrentepolissen en pensioen heeft Stefan veel geleerd over en van mensen.  Deze uitgebreide kennis gebruikt hij als scheidingsmediator om te komen tot een door alle partijen geaccepteerde oplossing.

De eerste met een opleiding tot Scheidingsspecialist.

In 2012 heeft Stefan Willems, als eerste in de provincie Limburg, de opleiding tot Scheidingsspecialist afgerond. Gaat u uit elkaar, dan heeft u namelijk méér nodig dan alleen een breed opgeleide mediator. Uit elkaar gaan vereist een specialistische kennis en begeleiding. Juist daarom heeft Stefan deze opleiding gevolgd zodat hij u een optimale begeleiding kan geven van uw echtscheiding.

Bij een scheiding hebben de emoties vaak de overhand waardoor het moeilijk is om alle praktische zaken te overzien en correct in te schatten. Het is verstandig bij het uit elkaar gaan een derde neutrale partij als Stefan Willems in te schakelen. Hij staat boven uw emoties en behoudt het overzicht. Hij neemt stap voor stap alle puzzelstukken die een echtscheiding nu eenmaal met zich meebrengt met u door en zorgt dat het uiteindelijk één overzichtelijk geheel wordt. Hij maakt voor u het echtscheidingsconvenant aan en zorgt er voor dat de scheiding aanvragen soepel en correct verloopt.  U behoeft geen bezoek te brengen aan een scheidingsadvocaat en of een rechter. Dit ontzorgen wordt in de praktijk als bijzonder prettig ervaren. Een scheiding aanvragen verloopt op die manier zorgvuldig en correct. Snel scheiden is daardoor goed mogelijk, mits u bereid bent om samen te zoeken naar oplossingen.

Hulp bij het ouderschapsplan.

Als gescheiden ouders van één of meer minderjarige kinderen bent u wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te stellen.  Dat geldt doorgaans bij echtscheiding, scheiden van tafel en bed, beëindiging  geregistreerd partnerschap en het ontbinden van een samenlevingsovereenkomst.
Vanaf 6 jaar behoort u uw kinderen bij de samenstelling van een ouderschapsplan te betrekken, uiteraard aangepast aan hun leeftijd. Stefan Willems voert, wanneer dat wenselijk is en altijd in overleg met u beiden, zelf gesprekken met de kinderen, op een manier die bij hun leeftijd past, zodat hun wensen op een neutrale wijze kenbaar worden gemaakt.
Een goed ouderschapsplan vormt de basis voor een goede rolverdeling van u als gescheiden ouders, zodat iedere gescheiden ouder de rol van vader en moeder kan blijven vervullen.

Uw scheidingsmediator in Zuid-Limburg

Tot begin 2018 was het kantoor van Stefan Willems gevestigd in Maastricht. Sindsdien is het kantoor gesitueerd in Berg en Terblijt, grenzend aan Maastricht en zowel vanuit Maastricht als vanuit Valkenburg aan de Geul en alle overige plaatsen uit de omgeving als Meerssen, Sittard-Geleen, Eijsden-Margraten en Gulpen, uitstekend bereikbaar.  Parkeerruimte is voldoende aanwezig en is geheel gratis. Wenst u liever de gesprekken bij u thuis te voeren, dan is dat geen probleem.

De gesprekken kunnen zowel overdag als in de avonduren plaatsvinden. En zelfs zaterdag is mogelijkheid. U bent welkom!

Blog