Scheidingscafe Zuid-Limburg

Bezoek het scheidingscafé.

logo-scheidingscafeIn april 2013 is het Scheidingscafé Zuid Limburg opgericht door Stefan Willems, samen met Yolanda de Boer en Ingeborg Dijkstra. Vanuit hun eigen praktijk zagen ze dat er behoefte was aan een ontmoetingsplek voor mensen die hulp bij scheiding zoeken, maar ook voor mensen die reeds gescheiden zijn. Het idee was om de avond in twee delen te splitsen. Het eerste deel tot aan de pauze informatie geven over één van de vele onderwerpen van het uit elkaar gaan en scheiden: scheiding aanvragen, gescheiden ouders, hulp bij scheiding, kinderen en scheiding, nieuwe relatie na scheiding, maar ook praktische zaken als pensioen bij scheiding en het inkomen na scheiding, partneralimentatie, kinderalimentatie en hoe maak ik een ouderschapsplan. Iedere maand wisselt het onderwerp.  Na de pauze kan men  in kleine groepen ervaringen met elkaar uitwisselen, luisteren naar elkaars verhalen of vragen stellen. Alles onder het motto: niets moet.

Deze opzet van het scheidingscafe werd gelijk door de bezoekers als geslaagd ervaren en is sindsdien amper aangepast. Wat nog toegevoegd is, is dat door sommige bezoekers zelf een presentatie gegeven wordt over hoe men het eigen scheidingsproces heeft ervaren en wat men er van geleerd heeft. Een enkele keer komt een externe spreker. Zo hebben we een familierechter op bezoek gehad en hebben diverse hulpverleningsinstanties een lezing gegeven.
Bezoekers komen niet alleen uit Maastricht, maar o.a. ook uit Valkenburg, Meerssen, Eijsden, Margraten, Beek, Heerlen en zelfs van buiten Limburg.

Het scheidingscafe vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in Centre Céramique, de bibliotheek van Maastricht (adres Avenue Céramique 50 Maastricht),van 19:00 uur tot 20:30 uur. Het scheidingscafe is laagdrempelig van opzet. Er is vrije toegang.
Let op: in de maanden juli en augustus is er geen scheidingscafe.

Kijk voor meer informatie op www.scheidingscafezuidlimburg.nl
U bent van harte uitgenodigd!

Bekijk hier een sfeerimpressie van het scheidingscafe

Blog