Een scheiding aanvragen; het traject bij Stefan Willems.

U gaat een scheiding aanvragen. Stefan Willems begeleidt u bij elke stap.

1.

Kennismaking.

U wilt een scheiding aanvragen. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis. Zien we mogelijkheden om het scheidingsproces snel en zorgvuldig af te handelen? Klikt het?

De kosten van het traject en de formele afhandeling worden helder met u doorgenomen. Na afloop van het kennismakingsgesprek heeft u een duidelijk beeld van het traject en de kosten. U ontvangt een begeleidingsovereenkomst met concrete afspraken over het scheidingsproces, die u thuis rustig kunt doornemen voordat u tekent.

 

2.

Inventarisatie

In een uitgebreid gesprek inventariseren we gezamenlijk alles wat geregeld moet worden. Alles op basis van uw individuele omstandigheden. Denk aan allerlei zaken zoals: alimentatie, kinderen en Ouderschapsplan, pensioen, woning, boedelscheiding, hypotheek, gevolgen van overlijden na de datum van de echtscheiding, etc. Dankzij 30 jaar ervaring als financieel adviseur kunt u rekenen op deskundig advies.

 

3.

Echtscheidingsconvenant, inclusief Ouderschapsplan

Stefan Willems stelt aan het einde van de begeleidingsfase een conceptechtscheidingsconvenant op waarin alle afspraken zijn vastgelegd. Als beide partijen akkoord zijn, wordt het echtscheidingsconvenant door beiden ondertekend. Als er minderjarige kinderen zijn, is een Ouderschapsplan een verplicht onderdeel naast het echtscheidingsconvenant. Stefan Willems stuurt het definitieve echtscheidingsconvenant en alle andere documenten naar een bekende, vaste advocaat. Een eigen advocaat kiezen is ook mogelijk.

Lees meer over het echtscheidingsconvenant.

4.

Officiële afhandeling van de scheiding

  • De advocaat doet een juridische controle en stelt een Verzoekschrift tot Echtscheiding op. De advocaat stuurt het verzoekschrift tot echtscheiding naar de Rechtbank.
  • De Rechtbank maakt een Beschikking, waarin staat hoe de echtscheiding moet worden uitgevoerd.
  • De advocaat maakt een Akte van Berusting, die door beide partijen wordt ondertekend.
  • De advocaat stuurt de Beschikking van de Rechtbank naar de gemeente om te worden bijgeschreven in het Huwelijksregister.
  • De Gemeente stuurt een bevestiging van inschrijving van de echtscheiding in het Huwelijksregister.
  • Via de advocaat ontvangen de ex-partners een brief van de Gemeente met daarin de datum waarop het huwelijk officieel ontbonden is.

Totale duur van het scheidingsproces is ongeveer drie maanden.

Neem vrijblijvend contact op; vul onderstaand formulier, stuur een mail naar [email protected] of bel naar 06 30 78 08 34.

5.

Nazorg

Desgewenst kiest u (zonder extra kosten) voor een nazorggesprek na enkele maanden. Worden de afspraken goed nageleefd? Zijn er nog bepaalde zaken nodig? Misschien is er nog een extra gesprek nodig? Ondersteuning door een jurist, coach of kindercoach?

6.

Netwerk van experts

Stefan Willems Scheidingsbegeleiding heeft een uitgebreid netwerk van experts in de regio Maastricht, Oostelijke en Westelijke Mijnstreek en Zuid-Limburg. Alle experts zijn altijd bij u in de buurt: Maastricht, Meerssen Heerlen, Brunssum, Hoensbroek, Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten en Sittard-geleen.

Blog